Rakennuslupaprosessi

Allekirjoitimme vuokrasopimuksen tontista UPM-Kymmenen kanssa 6.9.2005 " noin 300m2:n maa-alue, joka kuuluu Kuusankosken kaupungin Maunukselan kylässä sijaitsevaan Ranta-Koskela - nimiseen kiinteistöön RN:o 5:17 (306-407-5-17). Vuokralaisella on oikeus rakentaa vuokra-alueelle vapaa-ajankäyttöön tarkoitettuja rakennuksia".

Tonttihan sijaitsi aivan Kymijoen äärellä, joten olimme yhteydessä myös Ympäristökeskukseen ihan alkuvaiheessa. He kuitenkin vastasivat, että kaupungin rakennustarkastaja ottaa kantaa siihen, että tarvitaanko rakennukselle ympäristökeskuksen erikoislupaa.

Kysymyksessähän oli vain vanhan hirsirakennuksen pystytys, ilman vesiä ja viemäröintejä. Ei rakennukseen tule edes muuria, joten lupaa ei tarvittu.

Mutta suurin työ meille syntyi siitä, että rakennus oli muutaman neliön yli 30m2, joten meidän pitäisi pienentää se alle 30m2:seksi. Näin rakennustarkastaja voisi myöntää rakennukselle pelkän toimenpideluvan. (Paljon nopeampi ja meille edullisempi lupaprosessi kuin varsinainen rakennuslupa).

Kuusankosken rakennustarkastaja Verho myönsi rakennukselle toimenpideluvan syyskuussa 2005.

<<Takaisin